wat te doen als je honderd kilo kroketten van je eigen recept wint

Halloumikroketten take MercatorMarkt by storm

Halloumikroketten take MercatorMarkt by storm

De Mercatormarkt was altijd al leuk natuurlijk, maar afgelopen zaterdag was nog beter dan normaal. De zon scheen, de buurtkramen waren leuk, en er waren halloumikroketten.

Er waren zelfs drie soorten kroketten: de halloumikroketten die de prijsvraag op het Frituurfestival in Leeuwarden wonnen, en daarnaast twee handgemaakte kroketten: een met aubergine, zatar en een zelfgemaakte yoghurtsaus, en een met shiitake, portobello en lavas.

Die twee waren om 14:00 uur al op. En verder hebben we ook een heleboel halloumikroketten verkocht maar daar had ik er natuurlijk iets meer van… Er is een heel redelijke deuk geslagen in mijn voorraad. En de reacties waren geweldig. Van een verbaasd “hee, ze zijn ècht lekker!” van mijn buren tot een voormalig kok van sterrenrestaurant De Librije, die alle kroketten probeerde, verklaarde dat ze hartstikke goed waren, en de yoghurtsaus voor de auberginekroketten zelfs “perfect”. Sindsdien loop ik op wolkjes.

Zie de foto’s op Facebook en Instagram, en mocht je in Amsterdam wonen maar deze keer gemist hebben: 7 juli is de volgende. Ik ben er weer bij.