wat te doen als je honderd kilo kroketten van je eigen recept wint

Frituurfestival 2018: bigger, better, vetter

Frituurfestival 2018: bigger, better, vetter

Zo, de Mercatormarkt overleefd, tijd om het wat grootser aan te pakken. En daarvoor gaan wij, of all places, naar Leeuwarden. Niet alleen omdat we willen bewijzen dat we best buiten de A10 durven te komen, maar vooral omdat daar dit avontuur begon.

Het Frituurfestival Leeuwarden werd vorig jaar voor het eerst gehouden, en daar won ik de wedstrijd ‘bedenk een nieuwe kroket’. Inmiddels is er ook een succesvolle editie in Groningen geweest, en nu, precies een jaar later, keert het terug naar Leeuwarden. Mijn halloumikroketten zijn van de partij. Even laten zien hoe goed ze zijn gelukt.

Ik vind het Frituurfestival geweldig, want welk ander foodfestival viert nou het nierbroodje en de eierbal? Niet een. Elk foodtruckfestival hangt van glutenvrije quinoasalades aan elkaar, maar daar doet men niet aan op het Frituurfestival. Daar gooien ze alle lekkers gewoon blijmoedig in de frituur, en morgen doen we dan gewoon een biertje minder. Of niet. Instagram influencers worden we toch nooit.

Randstedelijk geneuzel blijft hier dus lekker achterwege. Behalve dan dat ene Amsterdamse type dat van een onuitsprekelijke exotische kaas een kroket heeft gemaakt en er met de prijs vandoor is gegaan. Sorry.

Wanneer: zaterdag 19 mei van 12:00 tot 20:00
Waar: Mata Hariplein achter theater de Neushoorn
Toegang: gratis
Meer info op het Facebook-event