wat te doen als je honderd kilo kroketten van je eigen recept wint

Marktplaats

Marktplaats

“Veel meer spullen op Marktplaats na kerst” kopte het Parool gisteren, insinuerend dat half Nederland als een stel ondankbare honden hun cadeautjes linea recta in de verkoop heeft gegooid. Ik denk dat veel mensen hebben gedaan zoals ik: eindelijk eens opgeruimd.

Mijn huis ziet eruit als een showroom – er staan bloemen! bizar! – en de lelijke hanglampen die ik elf jaar geleden van de kringloop haalde om ze ‘tijdelijk’ in de keuken op te hangen, zijn vervangen door iets leukers. En eindelijk, eindelijk, eindelijk heb ik mijn kroketspullen opgeruimd. De kroketten zijn al maanden zo goed als op – wat over is, hou ik voor mezelf – maar al die spullen stonden nog steeds in de weg. Maar nu ligt er geen professioneel verlengsnoer meer in de gang, en geen boodschappentas op wieltjes waarin alle kroketbakjes en andere marktzooi zaten. Alles weggegeven of op Marktplaats gezet.

Een deel staat er nog op, trouwens. Wil je een stukje halloumikrokettengeschiedenis in huis (en wie wil dat nou niet…), dan moet je snel zijn. Hier staat alles. Straks komt een koper de frituurpan halen. Toen ik de wedstrijd op het frituurfestival won, had ik geen frituurpan, en straks over een uurtje is dat weer zo. Doe mij maar een pannetje op het vuur met een thermometer erin.

Wat gaat er nu gebeuren met de halloumikroketten? Nou, in principe niks. Op=op, letterlijk. Mensen vonden ze vreselijk lekker, en ik vind het heel jammer dat ze straks niet meer te koop zijn, dus één ding wil ik nog proberen: het recept verkopen aan een fabrikant die het wil produceren. Tips en goeie ideeën daarover zijn welkom! Ik zal het in het nieuwe jaar eens gaan proberen. En als er nieuws is, hoort u het hier. Toch nog een goed voornemen.